Scheidsrechtersbaas Van Egmond: 'Anders had Ajax terecht om bewijs gevraagd'

Scheidsrechtersbaas Van Egmond: 'Anders had Ajax terecht om bewijs gevraagd'

23 januari - 21:13 Laatste update: 21:15
Eredivisie 362 Reacties

Arbiter Danny Makkelie, zijn assistenten en VAR Rob Dieperink krijgen na de veelbesproken topper PSV-Ajax bijval van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. De Amsterdammers wonnen met 1-2 in Eindhoven, maar volgens PSV was de bal in aanloop naar de winnende treffer van Noussair Mazraoui over de zijlijn geweest.

Makkelie liet doorspelen terwijl PSV al inhield en de VAR liet het doelpunt, na het checken van de beelden, staan. "De VAR heeft bij de 1-2 de enige juiste beslissing genomen", wordt Van Egmond geciteerd door De Telegraaf. De ex-arbiter vraagt zich af wat er gebeurd zou zijn als de VAR een streep door de goal van Mazraoui had gezet. "Dan hadden Ajax en ook de media terecht om bewijs gevraagd. Dat is er simpelweg niet. Op basis van de beelden die er beschikbaar zijn, is niet te zien dat de bal volledig over de zijlijn is geweest."

Van Egmond gaat af op het oordeel van assistent-scheidsrechter Hessel Steegstra, die zijn vlag niet in de lucht stak. "Steegstra was en is er nog steeds van overtuigd dat de bal in het spel bleef. En vergis je niet: die jongens aan de zijlijn hebben een scherp oog."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s