Eerste voor Ramos, hulp van Wout Faes, rentree Messi: feestelijke avond PSG

Eerste voor Ramos, hulp van Wout Faes, rentree Messi: feestelijke avond PSG

23 januari - 22:36
Ligue 1 7 Reacties

Paris Saint-Germain heeft wisselvallige weken achter de rug, maar koerst nog altijd onbedreigd op de Ligue 1-titel af en kan weer beschikken over Lionel Messi. De Ballon d'Or-winnaar maakte tijdens de probleemloze 3-0 overwinning op Stade Reims zijn eerste wedstrijdminuten van 2022.

Messi debuteerde eind augustus tegen datzelfde Stade Reims in de Ligue 1 en kon tegen Azor Matusiwa en de zijnen als invaller zijn opwachting maken, nadat hij drie wedstrijden moest missen wegens quarantaineverplichtingen. Toen de Argentijn na een uur spelen inviel, had PSG het verschil al gemaakt. Marco Verratti brak op slag van rust de ban en Sergio Ramos frommelde vlak voor Messi's invalbeurt zijn eerste treffer in Parijse dienst binnen.

In de slotfase voerde PSG de score verder op. Verratti schoot via de schouder van Wout Faes (ex-sc Heerenveen en -Excelsior) opnieuw raak en ook Danilo (ex-Roda JC) kreeg onbedoeld hulp van de Belg: 3-0 en 4-0.

Eind januari kan al bijna met zekerheid gesteld worden dat PSG de Ligue 1-blamage van vorig seizoen gaat voorkomen. Regerend kampioen Lille OSC staat al op 21 punten achterstand en het gat met nummer twee OGC Nice is elf punten. Na de internationale interlandonderbreking wacht PSG een pittig programma: Nice voor de beker, Lille en Stade Rennes voor de competitie en Real Madrid in de Champions League.

Video player

Check de laatste videoā€™s
Meer videoā€™s