VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, PSV-Ajax levert één speler op

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, PSV-Ajax levert één speler op

Feyenoord is hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De Rotterdammers poetsten NEC van de mat en leveren drie spelers. Uit de topper tussen PSV en Ajax komt slechts één speler.

Sonny Stevens (SC Cambuur)
Het was voor het eerst sinds 31 oktober dat Cambuur de nul hield en dat was te danken aan Stevens. De puntenpakker voorkwam als een soort handbalkeeper de gelijkmaker van AZ.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Met een tweede zege op rij heeft hekkensluiter PEC de stijgende lijn in de Eredivisie voortgezet. Van Polen, die op moeilijke momenten altijd opstaat, kroonde zich tot matchwinner in Heerenveen.

Noussair Mazraoui (Ajax)
In wat hoogstwaarschijnlijk zijn laatste PSV - Ajax was blonk Mazraoui uit. Dat er een luchtje zat aan zijn winnende doelpunt, maakt voor de schoonheid niets uit.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Feyenoord leverde zondag, kort voordat concurrenten Ajax en PSV de degens kruisten, een goede wedstrijd af. De vlekkeloze Trauner behoorde tot de uitblinkers.

Mees de Wit (PEC Zwolle)
Heerenveen wist zich geen raad met De Wit, die de hele linkerflank kan bestrijken. De oud-speler van Ajax en Sporting Portugal is sowieso bezig aan een sterk seizoen.

Michal Sadílek (FC Twente)
Sadílek was verantwoordelijk voor de enige en dus winnende goal tegen Willem II. Daardoor is FC Twente opgerukt naar de vierde plaats in de Eredivisie.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Feyenoord kwam op achterstand tegen NEC, maar toen stond Kökcü op. Eerst schoot hij zijn ploeg vanaf de stip naar de gelijkmaker, vervolgens zette hij met een zondagsschot zijn handtekening onder de voorsprong.

Othmane Boussaid (FC Utrecht)
De een zijn dood, is de ander zijn brood: de vervanger van de zwaar geblesseerde Naoki Maeda greep zijn kans, was constant dreigend en gaf een assist bij de 0-3 zege op Sparta.

Sander van de Streek (FC Utrecht)
Van de Streek pendelde voor de winterstop tussen bank en basis, maar in 2022 speelde hij tot nu toe alle mogelijke minuten. Hij beloonde zichzelf met een assist én doelpunt, hoewel hij na afloop erkende dat hij de bal niet had geraakt.

Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord)
Hij begon slecht aan de uitwedstrijd tegen NEC, maar rechtte de rug, versierde een penalty en tekende voor een langverwacht doelpunt. Het moet nu ook gebeuren voor Jahanbakhsh, die de hete adem van Patrik Walemark in zijn nek gaat voelen.

Jörgen Strand Larsen (FC Groningen)
"Vorig jaar maakte ik negen doelpunten, dat gaan er dit seizoen meer worden", zei Strand Larsen na de Groningen-zege op Vitesse. In Arnhem vijzelde hij zijn seizoenstotaal op naar zeven goals.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s