Vader Van Hooijdonk knipoogt over Heerenveen: 'Even groot als dat die bal uit was'

Vader Van Hooijdonk knipoogt over Heerenveen: 'Even groot als dat die bal uit was'

23-01-2022 23:50
41

Pierre van Hooijdonk kreeg zondagavond in Studio Voetbal vragen over de sportieve toekomst van zijn zoon Sydney, die hard op weg is naar sc Heerenveen. Pi-Air hield het kort en cryptisch, maar leek de aanstaande komst van de Bologna-spits inderdaad te bevestigen.

Van Hooijdonk junior verruilde NAC Breda afgelopen zomer voor I Felsinei, maar moet het in zijn eerste Serie A-seizoen vooral hebben van korte invalbeurten en is sinds 7 november niet meer in actie gekomen. De Leeuwarder Courant wist vrijdag te melden dat Heerenveen er bijna uit is met de spits, die op huurbasis over moet komen. Het commentaar van zijn vader sprak boekdelen. "De kans is bijna net zo groot dat die bal uit was", aldus Van Hooijdonk met een knipoog, doelend op het meest besproken moment tijdens PSV-Ajax.

De 21-jarige Bredanaar kende vorig seizoen met zestien doelpunten een sterk jaar, dat echter rumoerig verliep. Het boterde niet tussen Van Hooijdonk en trainer Maurice Steijn, die eind oktober in gesprek met VoetbalPrimeur reageerde op de kritiek die Van Hooijdonk op hem leverde. "Ik kan geen enkele speler een basisplek garanderen, maar dat werd wel geëist van zijn kant. Als hij niet speelde, wilde hij constant weg. Sterker nog, zijn omgeving wilde zelfs dat NAC een boete zou betalen als hij niet een bepaald aantal wedstrijden zou spelen", klonk het toen.