Ajax wil zeven volwaardige verdedigers: 'Ik blijf voor Nico's aanblijven vechten'

Ajax wil zeven volwaardige verdedigers: 'Ik blijf voor Nico's aanblijven vechten'

24 januari - 06:43 Laatste update: 06:47
Eredivisie 21 Reacties

Erik ten Hag weigert vooralsnog mee te werken aan een winters vertrek van Nicolás Tagliafico. De Argentijn staat in concrete belangstelling van FC Barcelona en wil zelf een transfer maken, maar de Ajax-trainer wil vasthouden aan zeven volwaardige verdedigers.

Eind vorige week gaf Ten Hag al aan dat de spoeling te dun zou worden in de defensie als Tagliafico Ajax zou verlaten. "Op de geruchten over FC Barcelona, die ik ook heb gelezen, kan ik niet ingaan, omdat ik geen informatie van Marc Overmars heb", laat hij weten op de persconferentie na de gewonnen topper tegen PSV (1-2). "Maar ik zal zeker voor het aanblijven van Tagliafico vechten."

Barcelona wil de 29-jarige back huren, al is dat bij Ajax naar verluidt onbespreekbaar. De Amsterdammers zouden alleen willen meewerken bij een definitief vertrek van Tagliafico. Ten Hag wijst naar Overmars. "Ik heb geen veto", aldus de oefenmeester. "We spelen op drie podia en dan heb je gewoon een selectie nodig waarin je dingen kunt oplossen. Vorig jaar in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma moesten we dat doen met spelers die er nog niet helemaal klaar voor waren", doelt Ten Hag op onder andere Kjell Scherpen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s