Van der Vaart fel bij Studio Voetbal: 'PSV wil op deze manier aandacht afleiden'

Van der Vaart fel bij Studio Voetbal: 'PSV wil op deze manier aandacht afleiden'

Hét moment van PSV - Ajax mondde zondagavond uit in een verhitte discussie bij Studio Voetbal. Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk werden het niet eens.

Noussair Mazraoui maakte een kwartier voor tijd de beslissende 1-2, terwijl de bal mogelijk de lijn was gepasseerd in de opbouw naar de goal. "Ik weet zeker dat hij uit is", aldus Van der Vaart. Van Hooijdonk deelde zijn twijfels. "Ik heb het bewijs nog steeds niet gezien."

"Wat mij wel een beetje stoort, is dat PSV op deze manier de aandacht af wil leiden van de verschrikkelijke manier hoe ze deze wedstrijd zijn ingegaan", vervolgde Van der Vaart, die tegengas kreeg van een felle Van Hooijdonk. "Of je nou goed of slecht speelt of positieve intenties hebt of negatieve, als zo'n moment voorkomt mag je daar altijd over klagen. Dit kan een cruciaal moment zijn geweest aan het einde van de rit."

"PSV heeft kakzakkenvoetbal gespeeld, ze speelden totaal niet om te winnen!", sloeg Van der Vaart terug. "Ajax was niet top vandaag, die hadden ze echt kunnen pakken."

Afellay
Ibrahim Afellay zit in kamp-Van der Vaart. "PSV heeft gespeeld om niet te verliezen. Ik begrijp dat je tegen Ajax een bepaalde verdedigende zekerheid inbouwt, maar er komt ook een moment in de wedstrijd dat je zelf de bal hebt en ook wat moet gaan doen. Het enige wat PSV deed, was uit de reactie voetballen. Het is wel PSV waar we over praten, niet - met alle respect - PEC Zwolle."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s