Götze oogst lof in nieuwe rol bij PSV: 'Dat zie je bij geen enkele andere speler'

Götze oogst lof in nieuwe rol bij PSV: 'Dat zie je bij geen enkele andere speler'

24 januari - 08:02 Laatste update: 08:04
Eredivisie 49 Reacties

Mario Götze heeft tijdens PSV-Ajax (1-2) indruk gemaakt op Peter Hoekstra. De voormalig international stelt voor De Telegraaf het elftal van de week samen en ruimt in de punt van de aanval een plek in voor de Duitse spelmaker.

Bij afwezigheid van Carlos Vinícius en Maximiliano Romero en een niet helemaal fitte Eran Zahavi posteerde Roger Schmidt Götze in de spits. In zijn tijd bij het Duitse nationale elftal en Bayern München fungeerde hij ook meer dan eens als valse spits. Tegen Ajax pakte het goed uit. "Mede door zijn goal in de tweede helft. Hij wist slim de ruimte voor zichzelf te maken bij het wegdraaien en kon binnenschieten in de korte hoek", stelt Hoekstra, die de kwaliteiten van Götze prijst, in De Telegraaf.

"Hoe hij soms wat listige balletjes tussendoor geeft op de goede momenten, dat zie je bij geen enkele andere speler in de Eredivisie. Dan zie je echt de klasse, die zeker in een topwedstrijd telt", aldus de voormalig linksbuiten van onder meer Ajax en PSV. Götze kon PSV niet behoeden voor een nederlaag. Door een discutabel doelpunt van Noussair Mazraoui trok Ajax aan het langste eind.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s