Ihattaren lijkt op weg naar Ajax: 'Die club heeft niet zoveel geduld als PSV'

Ihattaren lijkt op weg naar Ajax: 'Die club heeft niet zoveel geduld als PSV'

De mogelijke overstap van Mohamed Ihattaren naar Ajax houdt de gemoederen bezig. Hans Kraay jr. hoopt dat de negentienjarige linkspoot het tij weet te keren in Amsterdam. De analist heeft al een scenario in zijn hoofd.

"Ik zie het voor me: Ihattaren die na Jong Ajax eindelijk mag aansluiten bij Ajax 1 en na twee uur keihard trainen de kleedkamer in komt. Pfoe, dat zit erop, denkt hij. Dan komt Tadic, die zegt: vier series sprinten en afwerken. En daarna: nog 450 buikspieroefeningen. Als hij naar Tadic gaat kijken, zou het toch nog goed kunnen komen", aldus Kraay, die zichzelf een 'romanticus' noemt.

"Ik gun het je van harte", reageert Robert Maaskant in Goedemorgen Eredivisie, "maar ik heb vanwege zijn karakter grote twijfels. Het zou mooi zijn als het lukt." Marciano Vink hoopt dat Ihattaren de knop kan omzetten. "Als hij gaat begrijpen dat hij nog een heel lange weg te gaan heeft, dan is er een kans van slagen. Hij moet nederig zijn, hard werken en goed luisteren en kijken. Alleen heeft Ajax niet zoveel geduld als PSV al die jaren had."

Huub Stevens zegt nog steeds in de kwaliteiten van Ihattaren te geloven. "Maar of hij het kan waarmaken... Hij was in de jeugd van PSV ook niet makkelijk. Het zit ín die jongen. Daarom kunnen we alleen maar hopen dat Ajax een goede stap is. Als het weer fout gaat, dan is hij verloren. Hij zal ontzettend veel geduld moeten hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s