Sadílek wéér naar Zeist: 'Je kunt zeggen: laat gaan, maar dit is principekwestie'

Sadílek wéér naar Zeist: 'Je kunt zeggen: laat gaan, maar dit is principekwestie'

FC Twente heeft zijn laatste wedstrijd van de januarimaand gespeeld, maar voor Michal Sadílek is de maand nog niet voorbij. De matchwinner van de uitwedstrijd tegen Willem II moet zich dinsdagavond melden bij de beroepscommissie van de KNVB.

Nadat Sadílek in de laatste speelronde van 2021 rood kreeg tegen FC Utrecht, werd hij voor twee wedstrijden geschorst door de KNVB, ondanks het beroep dat FC Twente aantekende. De Tsjech was er daardoor niet bij tegen FC Twente, maar mocht tegen AZ (KNVB Beker) en Willem II alsnog spelen, omdat FC Twente wederom in beroep ging. De Sadílek-soap krijgt dinsdag waarschijnlijk zijn ontknoping: de beroepscommissie moet nu oordelen of hij weer geschorst gaat worden.

"Je kunt zeggen: had het laten gaan, maar dit is een principekwestie. Wij staan in ons recht", liet hij na zijn winnende goal in Tilburg weten aan TC/Tubantia. Sadílek heeft geen goede herinneringen overgehouden aan zijn vorige bezoek aan Zeist. "Het was een rare bijeenkomst. En dan hoor je na twee weken voorbereiding een dag voor de wedstrijd tegen Heerenveen pas dat je niet mag spelen en dat de straf van twee duels gehandhaafd blijft. Natuurlijk was ik boos, maar dat was ik al een tijdje."

Ironisch genoeg kreeg de man van de elleboogstoot tegen FC Utrecht zaterdag zelf twee ellebogen, van tegenstander Görkem Saglam. "Ik kreeg een elleboog vol op mijn lip. Dit was wel iets ander dan mijn actie tegen Utrecht. Maar wat deden de scheidsrechter en de VAR? Niets. Deze beelden kan ik mooi inbrengen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s