Ars (Fortuna Sittard): 'We dachten dat er iets mogelijk was met Ihattaren'

Ars (Fortuna Sittard): 'We dachten dat er iets mogelijk was met Ihattaren'

24-01-2022 16:55
56

Ajax staat op het punt om de strijd met FC Utrecht winnend af te sluiten, maar ook Fortuna Sittard heeft serieus aan het binnenhalen van Mohamed Ihattaren gedacht. Technisch manager Sjoerd Ars bevestigt dat de Limburgers wilden profiteren van hun goede betrekkingen met Ali Dursun, die Mino Raiola onlangs afloste als belangenbehartiger van de linkspoot.

De momenteel bij FC Den Bosch gestalde back Mike van Beijnen is de stiefzoon van Dursun, die dus ook de zaken van Ihattaren behartigt. "De optie-Ihattaren heeft bij ons inderdaad op tafel gelegen", aldus Ars tegenover Voetbal International. "We hebben echt even gedacht dat er iets mogelijk was, mede dankzij onze banden met Ali."

De binnenlandse concurrentie bleek echter te groot. "Toen meldden FC Utrecht en Ajax zich en wisten we dat de kans klein was dat Ihattaren voor ons zou kiezen. Ik geloof niet dat hij al ergens getekend heeft, maar ik denk dat de kans klein is dat hij straks voor Fortuna speelt", aldus Ars met een glimlach.

Maandagmiddag kwam het nieuws door dat Ajax een akkoord heeft bereikt met Juventus, dat Ihattaren voor de winterstop aan Sampdoria verhuurde en hem nu tijdelijk naar Amsterdam stuurt. Alleen een persoonlijk akkoord scheidt Ajax en Ihattaren van elkaar.