SPORT geeft update over Tagliafico-deal: Barça-talent kan op huurbasis naar Ajax

SPORT geeft update over Tagliafico-deal: Barça-talent kan op huurbasis naar Ajax

24 January - 19:55 Laatste update: 19:55
124

Nicolás Tagliafico wil graag naar FC Barcelona, de Spaanse grootmacht hoopt de Argentijn over te nemen, maar vooralsnog weigert Ajax mee te werken. Bij Barcelona blijft men hopen de deal spoedig af te ronden, mogelijk door Alejandro Baldé (18) op huurbasis naar Amsterdam te sturen.

Diario SPORT pakt maandag uit met het nieuws. Ajax-trainer Erik ten Hag ziet Tagliafico liever niet vertrekken, omdat hij vindt dat hij dan te weinig verdedigers in zijn selectie heeft. Volgens SPORT wil Barcelona met Ajax meedenken en Baldé, die binnen de club gezien wordt als een groot talent, op huurbasis naar Amsterdam sturen. Barça wil Baldé echter niet kwijtraken, een optie tot koop lijkt er niet in te zitten voor Ajax.

De situatie van Tagliafico wordt bij Ajax gezien als een 'rotsituatie'. De Argentijn is geen basisspeler en wil vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. Barcelona is concreet en wil hem huren met een optie tot koop. Ajax wil hem vooralsnog niet laten gaan en hoopt daarnaast een transfersom te ontvangen voor de Argentijn.

Of Ajax ingaat op het aanbod van Barcelona, is nog maar de vraag. Ajax huurt over het algemeen niet vaak een speler (zonder optie tot koop). Dat zou in de situatie met Tagliafico echter anders kunnen zijn. De linksback heeft jarenlang alles gegeven voor de club en in de meeste gevallen is Ajax dan bereid om mee te werken aan een vertrek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s