Definitief: Heerenveen heeft genoeg gezien en stuurt Jansen de laan uit

Definitief: Heerenveen heeft genoeg gezien en stuurt Jansen de laan uit

24 januari - 20:28 Laatste update: 20:39
Eredivisie 116 Reacties

Het is definitief: Johnny Jansen is niet langer de trainer van sc Heerenveen. Dat meldt de club uit Friesland maandagavond via de clubkanalen.

De start van de tweede seizoenshelft verliep allesbehalve goed voor Heerenveen, dat uitgeschakeld werd in de KNVB Beker (door Go Ahead Eagles) en vervolgens ook verloor van hekkensluiter PEC Zwolle in de Eredivisie.

"Dit zijn harde en moeilijke keuzes om te moeten maken", geeft technisch manager Ferry de Haan via de clubwebsite aan. "Johnny is een echte clubman en heeft in verschillende functies ontzettend veel voor sc Heerenveen betekend. Dat maakt deze keuze nog lastiger. We beraden ons nu op de opvolging en hopen hier snel duidelijkheid over te kunnen geven."

De trainer zelf is trots op zijn periode als eindverantwoordelijke in het Abe Lenstra Stadion. "Ik ga hier met opgeheven hoofd door de voordeur naar buiten", laat hij weten in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Op dit moment wordt een periode afgesloten die bijna de helft van mijn leven heeft geduurd. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik hier gekregen heb om mijzelf als mens en trainer te ontwikkelen. Het was voor mij een eer om zo lang onderdeel te mogen zijn van SC Heerenveen."

Heerenveen bedankt Jansen voor alle tijd en energie die hij als hoofdtrainer in de club heeft gestoken en sluit niet uit dat Jansen in de toekomst in een andere rol verbonden blijft aan Heerenveen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s