Aartsrivaal NEC verwelkomt Bony: We zijn nu al een paar jaartjes verder

Aartsrivaal NEC verwelkomt Bony: "We zijn nu al een paar jaartjes verder"

25 januari - 08:32 Laatste update: 25 januari - 08:32
Eredivisie 81 Reacties

Dat Wilfried Bony mogelijk aan de slag gaat bij NEC is niet alleen in Nederland nieuws. Zijn oude zaakwaarnemer Samir El Gaaouiri is er behoorlijk door verrast en dat heeft alles te maken met Bony's Vitesse-verleden.

Bony krijgt bij NEC de kans om zich te laten zien, zo meldde VP maandag. Maar dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij de achterban van Vitesse, de aartsrivaal. "NEC? Oh, ik dacht dat je ging zeggen dat hij bij Vitesse gaat meetrainen", zegt El Gaaouiri tegen de Gelderlander. "Hij had een enorm zwak voor Vitesse. Hij sprak in Saoedi-Arabië alleen maar over de club. Bijvoorbeeld dat hij in de ArenA scoorde tegen Ajax. Dat is hem altijd bijgebleven."

Dat Bony al anderhalf jaar geen officiële wedstrijd gespeeld heeft, zorgt voor vraagtekens. "Van Leeuwen is een verstandige man. Hij weet wel wat hij doet. NEC heeft niets te verliezen als Bony eerst toch alleen maar meetraint. Ik begrijp dat het bij de supporters gevoelig ligt, maar we zijn nu al een paar jaartjes verder."

Technisch directeur Ted van Leeuwen van NEC haalde Bony in 2011 naar Vitesse. Daar betaalde hij vier miljoen euro voor aan Sparta Praag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s