Betaald voetbal stuurt brief aan kabinet: 'Dit is niet uit te leggen aan de fans'

Betaald voetbal stuurt brief aan kabinet: 'Dit is niet uit te leggen aan de fans'

25 januari - 10:22 Laatste update: 10:36
Eredivisie 160 Reacties

Het betaald voetbal heeft aan het kabinet laten weten dat ze niet akkoord gaan met een bezettingsgraad in de stadions van 33 procent. De KNVB, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie CV hebben dit in een statement gezegd.

Het kabinet denkt eraan om evenementen weer toe te staan met een maximale bezetting van een derde van de plaatsen in de buitenlucht. Dat is tegen het zere been van het betaald voetbal. "Het is een voorstel zonder perspectief", zo valt er te lezen in het statement. "Het is niet uit te leggen aan supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld."

De KNVB, de competitie-organisatoren en de clubs dragen wel een oplossing aan. "Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions."

Het statement is ondertekend door alle algemeen directeuren van de betaald voetbalclubs, door de directeur betaald voetbal van de KNVB en de voorzitters van de Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie CV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s