AZ geeft direct na persconferentie signaal af: 'Het is zeer teleurstellend'

AZ geeft direct na persconferentie signaal af: 'Het is zeer teleurstellend'

AZ-directeur Robert Eenhoorn noemt het 'zeer teleurstellend' dat de stadions maar voor één derde gevuld mogen worden. Eenhoorn stelt dat er op meer mogelijk was.

Dinsdagavond werd op de coronapersconferentie duidelijk dat de stadions weer voor één derde open mogen. Op de clubsite van AZ laat Eenhoorn weten dat hij daar niet helemaal blij mee is. "Wij hebben aangetoond veilig en verantwoord een hogere bezettingsgraad aan te kunnen. Dan is het zeer teleurstellend dat het kabinet geen gehoor geeft aan de oproep van de clubs en het betaald voetbal om met minimaal twee derde van de capaciteit te beginnen", vindt de algemeen directeur.

Daardoor kunnen niet alle seizoenkaarthouders en sponsoren aanwezig zijn bij thuiswedstrijden van AZ. Eenhorn kan nog niet vertellen hoe de Alkmaarders dit gaan oplossen. "Wij zullen binnenkort in gesprek gaan met een afvaardiging van onze supporters en sponsorrelaties en met hen deze situatie bespreken." 

AZ laat in hetzelfde bericht weten dat het zijn supporters half februari meer duidelijkheid zal verschaffen. De nummer vijf van de Eredivisie hoopt op meer versoepelingen bij het nieuwe weegmoment, dat over drie weken gepland staat. AZ speelt zijn eerstvolgende thuiswedstrijd namelijk op 19 februari.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s