Veerman bevestigt tegenover Omrop Fryslãn bliksemtransfer naar FC Utrecht

Veerman bevestigt tegenover Omrop Fryslãn bliksemtransfer naar FC Utrecht

26 januari - 07:43 Laatste update: 08:13
Eredivisie 125 Reacties

SC Heerenveen-spits Henk Veerman gaat zijn carrière inderdaad vervolgen bij FC Utrecht. Het nieuws over de verrassende tussentijdse transfer kwam dinsdagavond laat naar buiten en is inmiddels bevestigd door Veerman zelf.

Dat bericht Omrop Fryslân woensdagochtend. Voor Veerman ligt een contract tot medio 2024 klaar in De Galgenwaard. Zijn huidige verbintenis in Heerenveen loopt nog anderhalf jaar door en wordt volgens De Telegraaf en Voetbal International voor circa één miljoen euro afgekocht. Heerenveen haalde dinsdag al een nieuwe spits binnen, in de persoon van Sydney van Hooijdonk.

De dertigjarige Volendammer speelde in twee periodes vijf seizoenen lang voor Heerenveen, onderbroken door een avontuur bij het Duitse Sankt Pauli. In 2017 was hij al dichtbij een transfer naar FC Utrecht, dat er toen niet uitkwam met Heerenveen. De lange spits koesterde al lange tijd de droom om ooit voor FC Utrecht te spelen, als eerbetoon aan zijn beste vriend Jan Schilder: de FC Utrecht-fan stapte uit het leven toen Veerman nog amateurvoetbal speelde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s