Update: Interesse in Ajax-talent bevestigd: Een opwindend talent

Update: Interesse in Ajax-talent bevestigd: "Een opwindend talent"

26 januari - 19:30 Laatste update: 19:26
Superligaen (Denemarken) 49 Reacties

Ajax-talent Eskild Munk Dall is na anderhalf jaar Amsterdam weer op weg naar Denemarken, meldt Ekstra Bladet. Aarhus wil de negentienjarige aanvaller huren van de Amsterdammers.

Dall werd in de zomer van 2020 – naar verluidt voor een bedrag tussen de vier en zeven ton – losgeweekt van Silkeborg, de club die eerder Kasper Dolberg afleverde aan de Amsterdammers. Een aantal beleidsbepalers uit zijn Silkeborg-tijd zijn nu werkzaam bij AGF, dat hem tijdelijk wil overnemen van Ajax. Volgens Ekstra Bladet is het echter de bedoeling dat er ook een optie tot koop wordt opgenomen in de deal.

Sinds hij zich in Amsterdam meldde, heeft Dall zijn wedstrijden vooral voor Ajax O18 gespeeld. Van een profdebuut is het tot dusver niet gekomen: Dall behoorde op 7 december 2020 tot de wedstrijdselectie van Jong Ajax, maar kwam in het Keuken Kampioen Divisie-duel met FC Eindhoven niet van de bank af.

Update: Dall is inderdaad op weg naar de uitgang bij Ajax. Technisch directeur Stig Inge Bjørnebye bevestigt de interesse in hem. "Het is een opwindend talent", zegt hij tegen Discovery. "Onder enigszins bijzondere omstandigheden is er voor ons een kans ontstaan. Hun competitie heeft lange tijd stilgelegen vanwege de coronamaatregelen en mogelijk ligt er bij AGF Aarhus een oplossing. Eskild is een jonge speler die speeltijd nodig heeft en hij is een interessant talent waar we mee bezig zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s