Willem II strikt 'irritante' spits: 'Als je zelf niet zaagt, doet de ander het'

Willem II strikt 'irritante' spits: 'Als je zelf niet zaagt, doet de ander het'

Bij sc Heerenveen werd hij omgeturnd tot rechtsback, maar bij Willem II mag Jizz Hornkamp het weer als spits proberen. De Tricolores haalden hem deze week op bij buurman FC Den Bosch.

Hornkamp scoorde in 2018 tijdens zijn eerste en tweede Eredivisie-wedstrijd, maar is sindsdien op die twee treffers namens Heerenveen blijven steken: de Friezen probeerden hem namelijk uit als rechtsback. "Na lang nadenken besloot ik dat ik mezelf gewoon wilde laten zien bij het eerste. Dan maar achterin", aldus de 23-jarige spits uit De Rijp in het Brabants Dagblad. Heel veel voldoening gaf het Hornkamp echter niet. "Ik voelde me echt ongelukkig op die positie. Kijk, ik ben een spits die lééft voor doelpunten. Scoren maakt me zó blij. Maar als ik als back een bal van iemand afpak... Tja, prima, dat doet me verder weinig."

Bij FC Den Bosch bewees hij zich wel als doelpuntenmaker. "Een jaar eerder was mijn vriend Wouter van der Steen van Heerenveen naar FC Den Bosch gegaan. Hij stuurde me een appje, met de vraag of ik interesse had om ook die kant op te komen, want zij zochten nog een spits." Vooral tijdens het vorige seizoen was Hornkamp op dreef: tijdens het uitduel met Excelsior op 30 januari scoorde hij zelfs vier keer. "Alles lukte, niet normaal. Willem II meldde zich toen al, maar FC Den Bosch wilde me niet laten gaan. Nu kwam die kans weer, en wilde ik 'm pakken ook."

Nu is het namelijk alsnog zover. Hornkamp komt echter niet in een gespreid bedje terecht: Willem II is bezig aan een serie van tien achtereenvolgende Eredivisie-nederlagen. "Daar hou ik me echt afzijdig van. Ik ben hier om nieuwe energie in de ploeg te blazen, dat lukt niet als je meegaat in de negativiteit. Ik ga er alles aan doen om voor betere tijden te zorgen." Daarbij schuwt hij harde maatregelen niet. "Ik ben iemand die voorop gaat in de strijd en - als het moet - ook een keer iemand over de zijlijn kegelt. Zoals de trainer (Fred Grim, red.) al zei: irritant, haha. Dat moet toch ook? Je moet strijden. Een keer iemand doormidden zagen, bij wijze van spreken? Als je dat niet doet, doet de ander het bij jou."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s