Van Weert bestormt topscorerslijst: 'Nummer 1 heeft negen penalty's benut'

Van Weert bestormt topscorerslijst: 'Nummer 1 heeft negen penalty's benut'

Tom van Weert speelt sinds afgelopen zomer voor het Griekse Volos NFC en doet een serieuze gooi naar de topscorerstitel in de Super League. Na achttien competitieduels staat de teller op elf treffers.

Daarmee hoeft de spits uit Sint-Michielsgestel maar één man voor zich te dulden. "Jasmin Kurtic. Een Sloveense speler van PAOK Saloniki, hij heeft er dertien gemaakt. Die heeft tien strafschoppen gekregen waarvan hij er negen heeft binnengeschoten. Afgelopen zondag benutte hij ook een strafschop tegen ons. We verloren kansloos met 0-4, een totale off-day was het", aldus Van Weert in gesprek met Voetbal International.

Volos staat op een enigszins teleurstellende tiende plek in de competitie, maar Van Weert maakt zijn doelpuntjes dus wel. "Ik ben wel van het harde werken, maak veel meters, maar krijg ook de ruimte om af en toe te wachten om toe te slaan. Dat ligt me goed. Als ik het terugbetaal vinden ze het goed", vertelt hij. "Ik heb het gevoel dat iedere kleine kans nu raak is. Ieder foutje straf ik af, dat is een apart gevoel dat iedere spits wil hebben."

Ook het leven buiten het voetbal bevalt Van Weert, die na drie jaar Denemarken eens in Zuid-Europa wilde voetballen. "Ze leven hier volgens een ander ritme. Relaxed, soms een beetje te relaxed. Afspraken maken is wat lastiger", heeft de Brabander gemerkt. "Maar alles went. Ze eten laat, zomers stromen de restaurants pas om tien uur vol. 's Middags ligt alles stil. 's Ochtends om negen uur, tien uur is er nog niets open. Pas in de avond is er leven op straat. Je ziet kinderen om twaalf uur nog in de speeltuinen spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s