De Limburger: Linthorst jaar na Emiraten-avontuur weer op weg naar Nederland

De Limburger: Linthorst jaar na Emiraten-avontuur weer op weg naar Nederland

26 januari - 10:45 Laatste update: 10:58
Eredivisie 13 Reacties

Evert Linthorst vertrok begin 2021 verrassend bij VVV-Venlo, maar staat op het punt om terug te keren in de Eredivisie. De 21-jarige Venlonaar kwam het afgelopen jaar uit voor Al-Ittihad Kalba in de Verenigde Arabische Emiraten, maar is nu dichtbij een transfer naar Go Ahead Eagles.

Linthorst dacht afgelopen zomer al tevergeefs aan een terugkeer, maar nu lijkt het er alsnog van te komen. Volgens De Limburger kan hij tot medio 2024 tekenen in De Adelaarshorst. Zijn nog anderhalf jaar doorlopende contract in de Emiraten moet nog afgekocht worden, maar over die afkoopsom wordt geen mededelingen gedaan.

Tijdens zijn VVV-periode kwam Linthorst tot zeven treffers in 52 officiële optredens. Voor Al-Ittihad Kalba is hij zeventien keer uitgekomen, zonder te scoren. Toen hij vorig jaar zijn transfer maakte, gaf Linthorst ruiterlijk toe dat het financiële plaatje ook een rol speelde. "Financieel is het gewoon zeer aantrekkelijk. Dit soort bedragen kun je in de Nederlandse subtop niet verdienen. Misschien alleen bij Ajax en PSV", liet hij in januari 2021 weten. "Er zijn nou eenmaal aanbiedingen die je moeilijk kunt weigeren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s