Henk Veerman lost belofte aan overleden vriend in: 'Een bijzonder verhaal'

Henk Veerman lost belofte aan overleden vriend in: 'Een bijzonder verhaal'

Gert Kruys juicht de komst van Henk Veerman naar FC Utrecht toe. De Domstedelingen betalen bovendien veel minder aan sc Heerenveen dan eerder gemeld. Volgens RTV Utrecht kost de dertigjarige spits geen één miljoen euro, maar 350.000 euro.

"Hij heeft zijn fysiek natuurlijk mee. De aanvallers bij FC Utrecht zijn niet heel groot. Mahi, Balk, Sylla, Douvikas. Dat zijn geen grote jongens", zegt Kruys, oud-speler van de Domstedelingen, tegen de regionale omroep. "Hij is lang. Een echte targetman."

Kruys werkte als trainer van FC Volendam met Veerman samen. Hij vindt de komst van de lange spits om nog een andere reden bijzonder. Veerman speelde in de jeugd van de Volendammers samen met Jan Schilder, een fan van FC Utrecht. Zijn goede vriend pleegde zelfmoord toen bleek dat hij het profvoetbal niet zou halen. Veerman was zelf destijds amateur, maar beloofde de ouders van Schilder om nog één keer een profcarrière na te jagen. Met als ultiem doel Utrecht.

"Dat is een bijzonder verhaal. Hij lost zijn belofte in", reageert Kruys. "Hij zal bij de grote kern van het Utrechtse publiek ook wel aanslaan. Hij heeft ook dingen waarvan je denkt hoe zich dat gaat ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan zijn omschakeling. Maar ik denk dat hij de harten van de fans gaat winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s