Feyenoord heeft gewenste middenvelder binnen: Hendrix tekent in De Kuip

Feyenoord heeft gewenste middenvelder binnen: Hendrix tekent in De Kuip

26-01-2022 18:00 Laatste update: 18:04
159

Feyenoord heeft zich definitief versterkt met Jorrit Hendrix. De 26-jarige middenvelder wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van Spartak Moskou, zo hebben de Rotterdammers bekendgemaakt.

Feyenoord heeft tevens een optie tot koop bedongen op Hendrix, die in Rusland nog tot de zomer van 2024 vastligt. Ook middenvelder Guus Til wordt door Feyenoord al gehuurd van Spartak.

Hendrix vertrok vorig jaar winter bij PSV, waarvoor hij meer dan tweehonderd wedstrijden speelde. Bij Spartak belandde de eenmalig Oranje-international echter al snel op een zijspoor. In De Kuip moet hij trainer Arne Slot nu van meer opties voorzien op het middenveld. Feyenoord probeerde eerder tevergeefs om Joey Veerman los te weken bij sc Heerenveen, maar die koos voor PSV. Met Vitesse werd geen akkoord bereikt over een transfer van Riechedly Bazoer.

"Na het vertrek van meerdere spelers sinds de zomer en de recente komst van enkele jonge, talentvolle aanwinsten wilden we graag nog een speler aan de selectie toevoegen van wie we weten dat hij direct inzetbaar is en die al heeft aangetoond het niveau aan te kunnen. Met de komst van Jorrit slaan we twee vliegen in een klap", laat technisch directeur Frank Arnesen weten.

"Hij is niet alleen als defensieve middenvelder inzetbaar, maar ook op meerdere posities in de achterhoede", vervolgt de Deen. "Stuk voor stuk posities die nog niet voldoende bezet waren. Daarnaast neemt hij door de ruim 200 Eredivisie- en Europese duels die hij achter zijn naam heeft staan ook de gewenste ervaring met zich mee."