'Ik had vorig jaar een aanbieding van Ajax, zij waren het meest concreet'

'Ik had vorig jaar een aanbieding van Ajax, zij waren het meest concreet'

Ajax was afgelopen zomer dicht bij de komst van Claudinho. Dat onthult de 24-jarige Braziliaan in gesprek met Sports.ru. Hij verliet Red Bull Bragantino uiteindelijk voor Zenit Sint-Petersburg.

De Russen betaalden zo'n twaalf miljoen euro voor de aanvallende middenvelder. "Ik had vorig jaar aanbiedingen van AS Roma en Ajax, en ik hoorde dat ook RB Leipzig een optie was", vertelt hij. "Ajax was waarschijnlijk het meest concreet, maar we spraken voordat de transferwindow begon. Ze wilden dat ik een voorcontract tekende, maar ik had een overeenkomst met Red Bull Bragantino."

"Toen de transferperiode begon vertrok ik naar de Olympische Spelen", gaat Claudinho verder. "Toen verscheen ook Zenit ten tonele. Ze waren erg resoluut en de andere opties verdwenen. Het trok mij natuurlijk ook aan dat er al meerdere Brazilianen bij Zenit speelde, waaronder Malcolm. Hem ken ik al sinds mijn achtste. Hij sprak de hele tijd met mij over Zenit. Hij speelde een belangrijke rol in de transfer."

Ook Antony maakte deel uit van de Olympische selectie van Brazilië, maar de Ajax-aanvaller sprak niet met Claudinho over een transfer. "In theorie had Antony eenzelfde rol als Malcolm kunnen spelen voor Ajax, maar hij wist niet van de onderhandelingen", besluit de spelmaker.

Claudinho kent een voortvarende start bij Zenit. In twaalf competitieduels was hij goed voor zeven treffers en twee assists. In zes Champions League-wedstrijden scoorde hij twee keer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s