Ajax verliest besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht

26-01-2022 16:22
67

Ajax en FC Utrecht hebben woensdag een besloten oefenwedstrijd gespeeld in Amsterdam. De Domstedelingen trokken met 0-1 aan het langste eind tegen de Eredivisie-koploper, zo laten de clubs weten.

Volgens Ajax waren beide teams aan elkaar gewaagd. Danilo kreeg een goede kopkans en aan de andere kant kwam doelman Charlie Setford als winnaar uit de strijd in een één-tegen-één-duel. Kort voor rust sloegen de Domstedelingen alsnog toe via Moussa Sylla. In de tweede helft slaagden de Amsterdammers er niet meer in om die achterstand weg te poetsen. Setford keerde in de slotfase nog een strafschop van Simon Gustafson.

Ajax-trainer Erik ten Hag gaf vooral reserves en talenten speeltijd op sportcomplex De Toekomst. Van de A-selectie kwamen Perr Schuurs, Devyne Rensch, Davy Klaassen, Danilo en Mohamed Daramy in actie. Bij Utrecht maakte Tommy St. Jago zijn rentree. De 22-jarige verdediger stond sinds 12 augustus aan de kant met een knieblessure.