Bony tekent bij NEC: 'Ik snap dat dit een gevoelige overstap is'

Bony tekent bij NEC: 'Ik snap dat dit een gevoelige overstap is'

26-01-2022 20:55
54

Wilfried Bony is erop gebrand om zich te tonen aan de supporters van NEC, waarvan een deel niet achter zijn komst staat. De spits tekende woensdag tot het einde van het seizoen in Nijmegen.

De 33-jarige Bony heeft de leiding van NEC snel weten te overtuigen. "Nadat Ted van Leeuwen (technisch directeur NEC, red.), met wie ik altijd goed contact heb onderhouden, me polste om in Nijmegen aan de slag te gaan heb ik weloverwogen de beslissing genomen voor NEC te tekenen. Na de ontbinding van mijn contract in Saudi-Arabië was ik er nog niet klaar voor om te stoppen met voetbal", zegt Bony op de clubsite van NEC.

"In Nederland heb ik een fijne tijd gehad en ik ben heel blij dat ik de kans krijg om in de Eredivisie uit te komen. Hoewel ik me ervan bewust ben dat dit voor sommigen een gevoelige overstap is, verwacht ik dat ik een eerlijke kans krijg om me op een positieve manier te presenteren aan onze supporters. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden, zodat ik snel belangrijk kan zijn voor het team", vervolgt hij.

Van Leeuwen denkt dat er nog een hoop uit Bony te persen is. "Bony is een man van zijn woord. We hebben ingecalculeerd dat Wilfried een aanzienlijke trainingsachterstand heeft. Dat is weg te werken. Voor iemand die al zo lang uit de roulatie is, vind ik hem nog opmerkelijk fit. Hij wil het liefst nog anderhalf jaar voetballen en dan zijn indrukwekkende loopbaan eervol eindigen. In de komende maanden gaan we zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Voor nu en het jaar daarop."