Tip voor Mazraoui: 'Nummer vijf Spanje, niet veel beter dan nummer één Nederland'

Tip voor Mazraoui: 'Nummer vijf Spanje, niet veel beter dan nummer één Nederland'

Mario Been en Marciano Vink zien FC Barcelona niet als de ideale club voor Noussair Mazraoui om zijn carrière voort te zetten. Been is stellig en geeft aan dat Barcelona op dit moment helemaal geen stap vooruit is ten opzichte van Ajax.

Mazraoui gaf na de met 1-2 gewonnen topper op bezoek bij PSV, waar hij zelf het winnende doelpunt maakte, aan dat de kans zeer groot is dat hij na dit seizoen transfervrij vertrekt uit Amsterdam. In het geruchtencircuit wordt hij gelinkt aan Barcelona, net als zijn Ajax-collega Nicolás Tagliafico. "Bij Tagliafico kan ik het nog wel begrijpen. Hij gaat naar een club waar de Argentijnse held Messi heel lang heeft gespeeld. En hij zit op een zijspoor bij Ajax", begint Been bij Voetbalpraat van ESPN.

De situatie is voor Mazraoui echter anders, zo stelt Been wanneer hem gevraagd wordt of Barcelona een goede club zou zijn voor de Ajax-back. "Voor Mazraoui niet, op dit moment zeker niet. De nummer vijf van Spanje... Dat is niet veel beter dan de nummer één van Nederland op dit moment. Het zou voor hem geen topstap zijn, dat is mijn mening. Bij Bayern München zou hij wel uitstekend passen."

Vink vindt het belangrijk dat Mazraoui minuten blijft maken en niet bij een andere club op de bank terechtkomt. "Hij moet kijken bij welke club hij kan gaan spelen. Of het nou Barcelona is of Manchester United, dat zal mij.... Als je ergens aankomt, transfervrij, dat is net even anders dan wanneer ze tachtig miljoen voor je betaald hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s