'Komst Bony luidt vertrek van kind van de club in bij NEC: Emmen slaat toe'

'Komst Bony luidt vertrek van kind van de club in bij NEC: Emmen slaat toe'

27-01-2022 09:14
47

Ole Romeny is alsnog op weg naar de uitgang bij NEC. De 21-jarige spits maakt de overstap naar FC Emmen, meldt de Gelderlander. Aan De Oude Meerdijk ligt een contract tot medio 2023 voor hem klaar.

Romeny stond eerder deze maand in de belangstelling van Emmen, Roda JC en Schalke 04, maar NEC wilde hem niet laten gaan. De Nijmegenaren hadden met Ali Akman nog maar één andere fitte spits in de selectie. Door de komst van Wilfried Bony is Romeny nu alsnog overbodig in De Goffert. 

Romeny vertolkte dit seizoen een bijrol in de ploeg van trainer Rogier Meijer. Hij kwam in de eerste seizoenshelft niet verder dan 161 minuten in de Eredivisie, verspreid over tien invalbeurten. Scoren deed hij niet. Wel haalde de geboren Nijmegenaar de trekker over in de bekerwedstrijden tegen Capelle en SC Cambuur.

Vorig jaar speelde Romeny op huurbasis voor Willem II, maar daar kon hij geen potten breken. De Tilburgers besloten geen gebruik te maken van de optie tot koop. Romeny doorliep de jeugdopleiding van NEC en debuteerde in januari 2018 in de hoofdmacht. In totaal speelde hij 77 duels voor de club, waarin hij twaalf keer scoorde en acht assists gaf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie