'Nieuws uit Zeist: Fraser vervolgt dubbelrol en gaat naar WK met Oranje'

'Nieuws uit Zeist: Fraser vervolgt dubbelrol en gaat naar WK met Oranje'

27 januari - 10:10
Nederland 39 Reacties

Henk Fraser heeft zijn contract bij de KNVB verlengd, waardoor hij met Oranje meegaat naar het WK in Qatar. Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. Fraser gaat de rol van assistent-bondscoach opnieuw combineren met zijn functie als hoofdtrainer bij Sparta.

Fraser had bij de KNVB een verbintenis die liep tot en met de WK-kwalificatiereeks in 2021. De spelersgroep en bondscoach Louis van Gaal wilden de samenwerking met de Sparta-trainer echter dolgraag verlengen. Dat gold ook voor de directie van de KNVB.

De voetbalbond is vervolgens in onderhandeling gegaan met Fraser, weet De Telegraaf. Inmiddels zijn de partijen akkoord over een contractverlenging. De nieuwe overeenkomst van Fraser loopt nu tot en met 31 december 2022.

Naast assistent bij Oranje blijft Fraser actief als hoofdtrainer van Sparta, waar hij nog tot medio 2024 onder contract staat. Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma moest daardoor gesprekken voeren met Sparta-directeur Gerard Nijkamp, voordat het KNVB-contract van Fraser verlengd kon worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s