Hendrix verklaart keuze voor Feyenoord: 'Die club uit Amsterdam, dat kan niet'

Hendrix verklaart keuze voor Feyenoord: 'Die club uit Amsterdam, dat kan niet'

Jorrit Hendrix staat te popelen om voor een volle Kuip te spelen. De van Spartak Moskou overgekomen middenvelder speelde in het oefenduel met Vitesse (6-2) een helft mee en snakt naar meer. 

Na een jaar in Rusland te hebben gespeeld keerde Hendrix deze week terug op Nederlandse grond. "Ik moet zeggen: ik heb echt met heel veel plezier in Moskou gewoond. Maar toen Feyenoord kwam, hoefde ik niet lang na te denken", erkent hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb eigenlijk altijd gezegd dat een terugkeer in de Nederlandse competitie alleen bij PSV of één andere club zou kunnen. En dat was Feyenoord. Die club uit Amsterdam, dat kan niet."

Hendrix weet door zijn PSV-tijd hoe het is om in De Kuip te spelen. "Ja, natuurlijk is dat stadion een onderdeel van het feit dat PSV weinig wint in Rotterdam, al won ik er als speler van PSV wel in twee seizoenen dat wij kampioen werden", herinnert de middenvelder zich. "De Kuip is mooi, vooral het moment vlak voor je uit die tunnel stapt."

De 26-jarige middenvelder denkt niet dat de PSV-aanhang het hem kwalijk neemt dat hij in het shirt van Feyenoord speelt. "Ja, een PSV'er in Rotterdam bij Feyenoord. Dat kan wel, denk ik. Ik heb wel nog wat mensen ingelicht voor ik hier zou tekenen. Jongens, dit en dit staat er gebeuren, haha. Maar PSV en Feyenoord zijn in mijn ogen vooral concurrenten, geen rivalen. Dat ligt voor beide clubs anders met Ajax, denk ik."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s