Nederlands getinte topper in België blijft onbeslist: Nieuwkoop de morele winnaar

Nederlands getinte topper in België blijft onbeslist: Nieuwkoop de morele winnaar

Union Saint-Gilloise heeft de uitwedstrijd bij Club Brugge met 0-0 gelijk gespeeld. Dat is een knap resultaat voor de promovendus, die al tijden verrassend aan kop gaat in de Belgische competitie.

Met Bart Nieuwkoop in de gelederen, die al het hele seizoen de vaste rechtsback van Union is, werd het uitduel met Club aangevangen. Alfred Schreuder, de Nederlandse trainer van de Bruggelingen, koos voor drie landgenoten in de basis: Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang mochten allen vanaf minuut één spelen.

De één deed dat succesvoller dan de ander, want in de rust greep Schreuder al in en haalde hij Lang naar de kant. Zeven minuten voor tijd moest ook Vormer het veld ruimen, maar helpen deed het allemaal niet. Union nam het punt mee naar huis en had eigenlijk nog wel recht op meer.

De stand in België bleef daardoor onveranderd. De promovendus koestert een voorsprong van maar liefst negen punten op Club en tien op Antwerp, dat wel nog in actie moet komen. Uiteindelijk zullen in de kampioensgroep de punten gehalveerd worden, dus heeft Union er baat bij om nog verder uit te lopen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s