Update: berichtgeving over grote Heerenveen-deal is voorbarig, deal wel in zicht

Update: berichtgeving over grote Heerenveen-deal is voorbarig, deal wel in zicht

28 januari - 10:03 Laatste update: 10:04
Eredivisie 72 Reacties

SC Heerenveen staat op het punt om een grote transfer af te ronden. De club heeft met Malmö FF akkoord bereikt over Amin Sarr. Transfersom: 2,3 miljoen euro.

Dat meldt Fabrizio Romano. De twintigjarige Sarr staat hoog op de lijst om de nieuwe spits van Heerenveen te worden. De club meldde zich deze week met een eerste bod in Zweden, maar dat werd afgewezen. Heerenveen reageert niet op bedragen, maar naar verluidt bedroeg het bod rond de 800.000 euro. 

Volgens goed geïnformeerde bronnen lag de vraagprijs van Mälmo op 2,6 miljoen euro, nadat de club eerder een vraagprijs van vijf miljoen had, puur om geïnteresseerde clubs af te schrikken. Volgens Romano hebben Heerenveen en Malmö elkaar gevonden en komt Sarr voor een bedrag van 2,3 miljoen naar de Eredivisie. Club en speler moeten het nog wel eens worden over de persoonlijke voorwaarden.

De komst van Sarr heeft prioriteit voor Heerenveen, vooral omdat de club met Henk Veerman (naar FC Utrecht) een spits is kwijtgeraakt. Of het hierbij blijft, is de vraag. Op de achtergrond zou Heerenveen bezig zijn met meerdere spelers, waaronder een buitenspeler.

Update: De berichtgeving over een akkoord tussen Heerenveen en Malmö over Sarr is voorbarig, laten bronnen rond Heerenveen weten aan deze website. De club is wel optimistisch over de mogelijke komst van de spits, maar van witte rook is nog geen sprake. Mocht Heerenveen Sarr binnenhalen, dan is hij een van de duurste spelers uit de clubgeschiedenis. Heerenveen hoopt de transfer vrijdag af te ronden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s