Fabrizio Romano: niet alleen Brobbey, ook Moriba maakt na half jaar huurtransfer

Fabrizio Romano: niet alleen Brobbey, ook Moriba maakt na half jaar huurtransfer

In navolging van Brian Brobbey vertrekt ook Ilaix Moriba na een half seizoen al tijdelijk bij RB Leipzig. De negentienjarige middenvelder keert na zijn geruchtmakende vertrek bij FC Barcelona terug in de Primera División en gaat bij Valencia aan de slag.

De links tussen Valencia en Moriba bestaan al langer en de deal moet nog officieel bekrachtigd worden, maar volgens de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano is de huurtransfer rond. Los Che zullen Moriba tot het einde van het seizoen huren en zijn volledige salaris voor hun rekening nemen. Over een eventuele koopoptie is niets bekend. Moriba brak onder Ronald Koeman door bij FC Barcelona, maar belandde op een zijspoor nadat hij geen akkoord over contractverlenging wist te bereiken met de club.

Tegenover de naderende komst van Moriba staat het vertrek van Daniel Wass. De Deense rechtsback annex middenvelder is na 3,5 seizoen vertrokken uit Estadio Mestalla en heeft getekend bij Atlético Madrid, waar hij de naar Newcastle United vertrokken Kieran Trippier op moet volgen. Valencia ontvangt 2,7 miljoen euro voor Wass, die voor anderhalf seizoen heeft getekend bij de regerend landskampioen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s