AZ heeft contractnieuws: megatalent ligt tot medio 2026 vast in Alkmaar

AZ heeft contractnieuws: megatalent ligt tot medio 2026 vast in Alkmaar

Ernest Poku blijft langer bij AZ. De talentvolle aanvaller, die bij spelers van Football Manager zeer bekend zal zijn, heeft een contract ondertekend dat hem tot medio 2026 aan de Alkmaarders bindt.

Poku, die nog anderhalf jaar vast lag in het AFAS Stadion, is een achttienjarige aanvaller die ook op de vleugels uit de voeten kan. De Amsterdammer, die ook de Ghanese nationaliteit heeft, ondertekende op zijn verjaardag een contract dat hem tot medio 2026 bij AZ houdt. Daarmee slaat de club een belangrijke slag, aangezien er in de toekomst nu veel geld aan de aanvaller verdiend kan worden.

AZ plukte Poku in 2019 weg uit de jeugd van FC Amsterdam en liet hem ruim een jaar later al debuteren in het betaalde voetbal bij Jong AZ. Voor het beloftenelftal speelde hij tot dusver vijftien wedstrijden, waarin hij één doelpunt maakte. Dit seizoen liet trainer Pascal Jansen hem ook al debuteren in het eerste, waarvoor hij nu zes officiële duels op zijn naam heeft staan.

Op de Alkmaarse clubsite vertelt de aanvaller waar hij zich de komende jaren nog in wil gaan verbeteren. "De komende jaren blijf ik mijzelf focussen op mijn ontwikkeling. Ik vind dat ik kan leren beter het spel te lezen, zodat ik ruimtes ga herkennen en op de juiste momenten mijn wapens kan inzetten. Daarnaast moet ik in fysiek opzicht nog groeien, zodat ik ook op dit niveau wedstrijden volledig kan uitspelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s