'Miljoenentransfer voor Oosterwolde: club van Buffon huurt met verplichte koop'

'Miljoenentransfer voor Oosterwolde: club van Buffon huurt met verplichte koop'

28-01-2022 13:45
53

Jayden Oosterwolde gaat vertrekken bij FC Twente. De twintigjarige linksback verkast naar Parma, waar hij samen komt te spelen met Gianluigi Buffon.

Dat meldt Tubantia vrijdag. Op dit moment is Oosterwolde al in Italië om de transfer af te ronden. Parma, een club die uitkomt in de Serie B en daar in de middenmoot staat, gaat de linkervleugelverdediger voor de rest van het seizoen huren. Daarna nemen ze hem definitief over en wordt er een miljoenenbedrag neergeteld. Het is niet duidelijk hoe hoog dat bedrag is.

Twente krijgt niet de beschikking over de hele transfersom. Het zal een deel af moeten staan aan Heracles Almelo, omdat Oosterwolde ooit een paar weken deel uitmaakte van de gezamenlijke academie die de Tukkerse clubs hebben.

Oosterwolde brak vorig jaar door en leek door te pakken, maar is dit seizoen lang niet zeker van zijn basisplaats in de Grolsch Veste. Hij kwam in veertien wedstrijden in actie, waarvan tien als basisspeler, en scoorde daarin niet. Op linksback heeft Twente alleen nog de beschikking over Gijs Smal en dus wordt er nog een inkomende transfer verwacht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie