NAC kijkt naar Haye-alternatieven: 'Eredivisie-speler wil bij ons komen spelen'

NAC kijkt naar Haye-alternatieven: 'Eredivisie-speler wil bij ons komen spelen'

NAC Breda-trainer Edwin de Graaf verwacht nog steeds dat Thom Haye naar sc Heerenveen vertrekt. De onderhandelingen tussen de Friezen en NAC verlopen moeizaam, maar De Graaf ziet dat de twee partijen elkaar naderen.

De laatste dagen trainde Haye niet mee met de A-selectie van NAC. De middenvelder liet een oefenduel met AZ ook schieten. "Hij is met zijn hoofd ergens anders, vandaar dat ik hem buiten de ploeg heb gelaten de laatste trainingsdagen en deze wedstrijd", legt De Graaf tegenover BN DeStem uit. "Voor hem, voor het geval hij geblesseerd raakt, maar ook omdat ik liever train met spelers waarvan ik zeker weet dat ik er een beroep op kan doen."

Ondanks de moeizame onderhandelingen, denkt De Graaf nog steeds dat Haye naar Heerenveen vertrekt. "Die kans is groter dan de kans dat hij blijft. Ik heb wel het idee dat het steeds dichter bij elkaar komt. Heerenveen heeft er weer wat bij gedaan, naar ik begrepen heb. We zijn nog in onderhandeling, we gaan kijken of het rond komt. Zo niet, dan sluit hij weer aan."

Maandag is het al Deadline Day. Als Haye vertrekt, moet NAC snel op zoek naar een vervanger. "Daar zijn we mee bezig", stelt De Graaf. "Alleen ik moet echt overtuigd zijn van de speler die we halen, dat moet echt een meerwaarde zijn. Er zijn er wel een paar, maar die liggen vast bij hun club dus dan moet je kijken of je ze kunt huren. Dat zal niet makkelijk zijn. Er is één speler die al heeft aangegeven dat hij het ziet zitten om bij ons te komen spelen, maar dan moeten we kijken hoe we dat financieel kunnen oplossen. Hij loopt uit zijn contract bij een Eredivisie-club, maar valt wel regelmatig in."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s