Telegraaf: Utrecht heeft eerste zomerversterking binnen en stunt met Bayern-talent

Telegraaf: Utrecht heeft eerste zomerversterking binnen en stunt met Bayern-talent

FC Utrecht stunt op de transfermarkt: de club uit de Domstad neemt Bayern München-talent Taylor Booth (20) na dit seizoen transfervrij over. De Amerikaan wil zich in de Eredivisie verder gaan ontwikkelen.

Dat meldt De Telegraaf. De winterse transferperiode is nog in volle gang, maar Utrecht kijkt alvast vooruit naar volgend seizoen. Booth, jeugdinternational van de Verenigde Staten, is een middenvelder die ook als rechtsback uit de voeten kan. Bayern wilde zijn contract graag verlengen, maar Booth denkt dat het voor zijn ontwikkeling beter is om naar Nederland te vertrekken.

Vorig seizoen maakte Booth zijn minuten op huurbasis voor Sankt-Pölten in Oostenrijk. Door Booth nu al vast te leggen, speelt Utrecht in op de mogelijke veranderingen in de selectie na dit seizoen. Joris van Overeem en Simon Gustafson beschikken over een aflopend contract en Adam Maher en Bart Ramselaar lijken kans te maken op een transfer. 

Booth speelde al één keer in de hoofdmacht van Bayern München en kwam daarvoor meermaals in actie voor Bayern II, dat actief is op het derde niveau in Duitsland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s