Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

28 januari - 20:34 Laatste update: 20:51
Eredivisie 151 Reacties

Ajax heeft de komst van Patrickson Delgado bevestigd. De achttienjarige middenvelder komt op huurbasis over van Independiente del Valle. In de deal is een optie tot koop opgenomen.

Dat meldt Ajax vrijdagavond via de officiële kanalen. Delgado sluit, onder voorbehoud van enkele formaliteiten, meteen aan in Amsterdam en wordt voor anderhalf seizoen gehuurd. Na die periode kan Ajax hem definitief overnemen. De middenvelder gaat eerst spelen voor het Jong Ajax van trainer John Heitinga.

Patrickson Luiggy Delgado Villa, zoals het talent voluit heet, werd op 17 oktober 2003 geboren in Ibarra, Ecuador. Hij speelde al in verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Ecuador.

Het lijkt erop dat Ajax Delgado huurt met het oog op de toekomst. Er worden deze transferperiode nog meer versterkingen verwacht in Amsterdam. Zo is Marc Overmars nog steeds op zoek naar een nieuwe aanvaller, na het vertrek van David Neres naar Shakhtar Donetsk. Voor Nicolás Tagliafico lonkt een transfer naar FC Barcelona, al wil trainer Erik ten Hag de Argentijn liever niet kwijt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s