Telegraaf: gat tussen Ajax en Spurs van 12 miljoen naar 3 miljoen, tijd dringt wel

Telegraaf: gat tussen Ajax en Spurs van 12 miljoen naar 3 miljoen, tijd dringt wel

29 januari - 07:00
227

Hoewel ook Mohamed Ihattaren onderweg is, heeft Ajax de komst van Steven Bergwijn nog altijd niet uit zijn hoofd gezet in de laatste dagen van de transferperiode. De Telegraaf deelt zaterdag de huidige stand van zaken: Ajax is bereid om tot 22 miljoen euro te gaan, Tottenham Hotspur is al van dertig miljoen naar 25 miljoen gezakt, maar beide partijen hebben elkaar nog niet gevonden.

Spurs haalde Bergwijn begin 2020 voor dertig miljoen euro op bij PSV en zette aanvankelijk in op ditzelfde transferbedrag, maar is iets minder hoog in de boom gaan zitten. Ajax begon juist met een bod van achttien miljoen euro en beide partijen zijn een stuk dichterbij elkaar gekomen, maar de tijd begint nu wel te dringen. 'De komende dagen zullen beide partijen elkaar ergens halverwege moeten vinden', schrijft De Telegraaf.

Bergwijn wordt door trainer Erik ten Hag gezien als een 'kampioensgarantie' en directeur voetbalzaken Marc Overmars wil Ten Hag graag aan zijn droomwinst helpen. De raad van commissarissen en financieel directeur Susan Lenderink bieden hem echter niet veel financiële ruimte. Het is dus nog maar de vraag of Ajax water bij de wijn kan doen in de gesprekken met Tottenham, waar Bergwijn nog tot 2025 vastligt.

Weg naar Amsterdam open voor Ihattaren
Ondertussen is de transfer van een andere offensieve versterking met een PSV-verleden nagenoeg rond: Ihattaren 'wacht op een duimpje na de keuring' en heeft van de FIFA alvast toestemming gekregen om na PSV, Juventus en Sampdoria een vierde club in hetzelfde seizoen te dienen. Ajax en Juventus zijn het eens geworden over een huurtransfer met optie tot koop, nu moeten alleen de laatste details nog besproken worden. 'De deur naar Ajax staat wijdopen en anders zou hij voor 1 februari nog de vluchtweg naar FC Utrecht in zijn geboortestad kunnen nemen', besluit De Telegraaf wel met een raadselachtige twist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie