Isimat-Mirin (ex-PSV) over internetklassiekers: Altijd mooi om Jan Joost te zien

Isimat-Mirin (ex-PSV) over internetklassiekers: "Altijd mooi om Jan Joost te zien"

29 januari - 08:10 Laatste update: 10:15
Eredivisie 37 Reacties

Nicolas Isimat-Mirin speelt tegenwoordig voor het Amerikaanse Sporting Kansas City, maar zal voor altijd herinnerd worden aan zijn PSV-tijd. De Franse verdediger groeide tussen 2014 en 2019 uit tot publiekslieveling en liefde is ook wederzijds.

Tijdens één van de kampioenshuldigingen uit zijn PSV-tijd pakte Isimat-Mirin uit met 'Come On Pesjevee'. "Het was een grote black-out", lacht hij in een interview met Voetbal International. "Ik weet nog goed dat een gast in een rolstoel boven de mensenmassa werd getild. Ik voelde de liefde van de mensen en gaf ze die terug. Ik had niks voorbereid en het was compleet impulsief. Ik heb er geen spijt van en ben nog steeds dankbaar voor dit moment."

Zijn interview met Jan Joost van Gangelen in de warme catacomben na een wedstrijd tegen VVV-Venlo is ook een internetklassieker geworden. "Het was altijd mooi  om Jan Joost te zien. Hij zorgt ervoor dat mensen lekker ontspannen naar de televisie kunnen kijken. Ik wil hem nog bedanken dat hij me het woord snikheet heeft geleerd. Iedere zomer krijg ik nog berichten van mensen die daar grappen over maken. Mooi, toch?", aldus de goedlachse Fransman.

Zijn PSV-tijd kwam halverwege het seizoen 2018/2019 ten einde: nadat hij onder Mark van Bommel nauwelijks aan spelen toekwam, verkaste Isimat-Mirin naar het Turkse Besiktas. "Ik geef verder niemand de schuld en moet zelf presteren, maar hij maakte andere keuzes. Het was lastig om weg te gaan, want ik hou écht van de club", aldus de nu dertigjarige verdediger, die naar eigen zeggen nog jarenlang bij PSV had willen blijven. "Eigenlijk zag ik mezelf mijn carrière wel afsluiten bij PSV. Maar goed, dit soort obstakels horen bij het leven. Ik ben weer verdergegaan met mijn carrière."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s