Verweij over Ajax-nieuws uit Brazilië: 'Had Ajax kunnen doen voor 6 à 8 miljoen'

Verweij over Ajax-nieuws uit Brazilië: 'Had Ajax kunnen doen voor 6 à 8 miljoen'

Uit Brazilië is het nieuws doorgekomen dat Ajax jacht maakt op Palmeiras-aanvaller Giovani Henrique. Die naam is ook op de redactie van De Telegraaf bekend: volgens clubwatcher Mike Verweij hadden de Amsterdammers hem al veel eerder op kunnen pikken.

Verweij ging in een eerdere editie van de Voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf al kort in op de belangstelling van Ajax, dat een delegatie naar een wedstrijd van Palmeiras gestuurd had. Uit Brazilië kwam vrijdag het nieuws dat Ajax twee keer tevergeefs een aanbieding had gedaan. Volgens Verweij zijn de Amsterdammers sowieso al te laat. "Deze week werd wel duidelijk dat Ajax vorig jaar de kans heeft gehad om deze speler voor ongeveer zes tot acht miljoen te kopen", aldus de journalist in de meest recente Telegraaf-podcast.

Inmiddels wordt Giovani in Brazilië getaxeerd op 25 miljoen, een bedrag dat Tottenham Hotspur ook in gedachten heeft voor Steven Bergwijn. Bovendien is de concurrentie inmiddels toegenomen. "Er zou nu een bod van twaalf miljoen op hem uitgebracht zijn, overigens niet door Ajax. Maar dat is veel te weinig, dat zal ongeveer het dubbele moeten zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s