'Licht aan einde ADO-tunnel: betaling 1,2 à 1,5 miljoen één van laatste hobbels'

'Licht aan einde ADO-tunnel: betaling 1,2 à 1,5 miljoen één van laatste hobbels'

Het langlopende overnamedossier van ADO Den Haag nadert zijn einde. Globalon Football Holdings, de beoogde nieuwe eigenaar van de club, moet de huidige schuldeisers nog afkopen, voordat het ADO definitief in handen krijgt.

ADO maakte vorig jaar gebruik van de zogeheten Wet Homologeen Onderhands Akkoord (WHOA), om een faillissement te voorkomen. De rechter zal zich op dinsdag 8 februari buigen over het akkoord tussen de club en de schuldeisers, maakt de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie bekend via de officiële kanalen. Volgens het Algemeen Dagblad maakt Globalon een bedrag tussen de 1,2 en 1,5 miljoen euro over naar de schuldeisers, mist het WHOA-akkoord wordt goedgekeurd.

Daarna moet de overname nog goedgekeurd worden door de licentiecommissie van de KNVB, maar ADO ziet die stap met vertrouwen tegemoet. Als beide obstakels overwonnen zijn, kan de financieel geplaagde club weer vooruitkijken, na een aantal roerige jaren.

In sportief opzicht gaat het ondertussen uitstekend. ADO raakte aan het begin van het seizoen zes punten kwijt, maar is na de gewonnen Keuken Kampioen Divisie-topper tegen Excelsior opgeklommen naar plek drie, op acht punten van FC Volendam en op één punt van FC Emmen. Nummer zeven De Graafschap is zondagmiddag de volgende tegenstander, in de jacht op directe promotie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s