Fortuna Sittard verkoopt Hansson: 'Deze deal voor alle partijen het beste'

Fortuna Sittard verkoopt Hansson: 'Deze deal voor alle partijen het beste'

Delano Burgzorg is vertrokken bij Heracles Almelo en de club heeft Emil Hansson als opvolger binnengehaald. De Zweed komt over van Fortuna Sittard.

Hansson had nog een contract tot 2024 bij Fortuna, maar beide partijen stonden open voor een vertrek. In Limburg is het niet geworden wat men gehoopt had. "We zijn Emil erg dankbaar voor de periode dat hij bij ons is geweest. Uiteindelijk is het niet het succesverhaal geworden waar iedereen op had gehoopt en daardoor was zijn perspectief op speelminuten op dit moment minimaal. Deze deal is uiteindelijk voor alle partijen het beste en hopelijk kan Emil zijn carrière met deze overstap weer een nieuwe boost geven", zegt technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna.

"Emil Hansson is een behendige vleugelaanvaller met een goed rechterbeen. We kennen hem al meerdere jaren. Hij is bekend met de Nederlandse competitie en denken dat hij daarom weinig aanpassingstijd nodig heeft. Met het binnenhalen van Emil hebben we snel kunnen inspelen op het vertrek van Delano Burgzorg", zegt technisch directeur Tim Gilissen van Heracles.

Hansson tekent in Almelo een contract voor 2,5 jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s