Zuiverloon: 'Help Edson Álvarez daarbij in plaats van hem uit te lachen'

Zuiverloon: 'Help Edson Álvarez daarbij in plaats van hem uit te lachen'

29 januari - 17:42
81

Gianni Zuiverloon en Edson Braafheid willen met hun Play Mental Foundation het taboe rond mentale gezondheid definitief doorbreken in het voetbal. Ze zien dat er steeds meer aandacht is voor mentale begeleiding, maar weten ook dat het nog veel beter kan. De oud-rechtsback noemt Edson Álvarez als voorbeeld.

"In onze tijd was er helemaal geen oog voor het mentale aspect, nu gelukkig wat meer. Maar het taboe is nog steeds niet doorbroken", zegt Zuiverloon in De Telegraaf. Hij wijst op Edson Álvarez bij Ajax. "Er wordt door sommigen heel lacherig over gedaan dat hij aanvankelijk niet presteerde en pas goed ging voetballen, nadat zijn vriendin en pasgeboren dochtertje hier bij hem konden zijn. Dat is volgens een aantal mensen belachelijk, maar vind ik volstrekt logisch."

"Een Mexicaanse jongen van destijds 21 komt naar het koude Nederland en zit alleen in zijn appartementje, terwijl zijn vriendin en dochter negenduizend kilometer verderop wonen", stelt Zuiverloon. "Dan is het toch niet gek dat hij slecht in zijn vel zit? Help hem daarbij in plaats van hem uit te lachen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie