Willem II heeft Dammers binnen: 'Loop niet weg voor een leidinggevende rol'

Willem II heeft Dammers binnen: 'Loop niet weg voor een leidinggevende rol'

29-01-2022 18:32
47

Wessel Dammers maakt het seizoen af bij Willem II. De Tricolores hebben een akkoord bereikt met FC Groningen over de huur van de 26-jarige verdediger. In de deal is tevens een optie tot koop opgenomen.

Dammers was bezig aan zijn tweede seizoen bij Groningen, waar hij in december echter zijn basisplek verloor. In Tilburg is de defensie het zorgenkindje en is er meer perspectief voor de stopper uit Oudekerk aan den IJssel. "Bij FC Groningen had ik het gevoel minder perspectief op speeltijd te krijgen. Daarom kies ik er bewust voor om tijdens het seizoen een overstap te maken", zegt hij op de website van Willem II.

Dammers weet dat de ploeg van coach Fred Grim door een diep dal gaat. "Willem II is normaal gesproken een stabiele club die het beter doet dan waar de club nu staat. Met de kwaliteiten die zeker in deze groep zitten maar er wellicht op dit moment niet uitkomen, moeten we een goede tweede seizoenshelft tegemoet kunnen gaan", laat hij weten.

De centrale verdediger speelde eerder voor Feyenoord, SC Cambuur en Fortuna Sittard. "Ik loop niet weg voor een leidinggevende rol. Samen met enkele andere jongens het team op sleeptouw nemen is iets dat goed bij me past", benadrukt hij. Willem II versterkte zich eerder al met Kilian Ludewig (Red Bull Salzburg) en Jizz Hornkamp (FC Den Bosch).