Witte rook bij FC Barcelona: Traoré keert terug op het oude nest

Witte rook bij FC Barcelona: Traoré keert terug op het oude nest

29-01-2022 19:55 Laatste update: 20:04
77

Adama Traoré is terug bij FC Barcelona. De Catalanen huren de sterke en snelle vleugelaanvaller tot het einde van het seizoen van Wolverhampton Wanderers. Ze kunnen hem daarna definitief overnemen, voor naar verluidt dertig miljoen euro.

Traoré moet in Camp Nou de vervanger worden van Ousmane Dembélé, met wie geen akkoord werd bereikt om zijn aflopende contract te verlengen. De achtvoudig Spaans international speelde al in de jeugd van Barça, maar maakte in 2015 de overstap naar Aston Villa. Daar beleefde de rechtsbuiten zijn doorbraak, waarna hij via Middlesbrough bij Wolverhampton terecht kwam. 

Ook Tottenham Hotspur zat achter hem aan, maar Traoré verkiest een terugkeer op het oude nest. Hij kwam dit seizoen twintig keer in actie in de Premier League, waarin hij één keer scoorde. Hij moet Barça-trainer Xavi van meer aanvallende opties voorzien. Eerder kwam Ferran Torres al over van Manchester City. Daar staat tegenover dat Ansu Fati de komende maanden is uitgeschakeld en Dembélé moet vertrekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s