Hendrix aangepakt om 'die club uit Amsterdam'-uitspraak: 'Calimero-gedrag'

Hendrix aangepakt om 'die club uit Amsterdam'-uitspraak: 'Calimero-gedrag'

29-01-2022 20:38
370

Jorrit Hendrix heeft voor verbazing gezorgd met zijn uitspraken over 'die club uit Amsterdam'. De Telegraaf-verslaggevers Mike Verweij en Valentijn Driessen uiten kritiek op de kersverse middenvelder van Feyenoord.

"Ik vind dit weer alleszeggend, zulk calimero-gedrag", reageert Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Dit is nou waarom Ajax de grootste shirtsponsor heeft en de grootste fanbase." Hij vindt dat Hendrix het vuurtje onnodig opstookt. "Dan denk ik: je hebt in het verleden bij PSV gespeeld, prachtige club en nu naar Feyenoord, ook een mooie club. Maar waarom moet je dat zeggen? Even bonuspunten scoren bij de fans van Feyenoord."

Verweij krijgt bijval van Driessen. "Ja dat is het natuurlijk. Het is zo treurig en verdrietig dat die spelers allemaal zich daarvoor lenen. Je hoeft het daar niet over te hebben." Verweij denkt dat de woorden van de eenmalig Oranje-international een averechts effect hebben voor Feyenoord. "Door dit soort uitspraken maken ze Ajax alleen maar groter."

Hendrix zei in het Algemeen Dagblad dat hij niet denkt dat de PSV-fans hem zijn overstap kwalijk nemen. "Ik heb eigenlijk altijd gezegd dat een terugkeer in de Nederlandse competitie alleen bij PSV of één andere club zou kunnen. En dat was Feyenoord. Die club uit Amsterdam, dat kan niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie