Kasius heeft fraaie transfer naar Italië te pakken: Utrecht toucheert miljoenen

Kasius heeft fraaie transfer naar Italië te pakken: Utrecht toucheert miljoenen

30-01-2022 12:10 Laatste update: 12:39
69

Denso Kasius maakt de overstap naar Bologna. FC Utrecht heeft een akkoord bereikt met de Serie A-club over een transfer van de negentienjarige rechtsback, die in de eerste seizoenshelft nog op huurbasis uitkwam voor FC Volendam.

Kasius was een belangrijke kracht voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In 21 competitiewedstrijden was hij goed voor vijf treffers en twee assists. De Volendammers krijgen wel een deel van de transfersom, omdat het de vleugelverdediger al na een halfjaar weer moet afstaan. Met de deal is ruim drie miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan door bonussen zelfs nog oplopen.

Het is een welkome financiële opsteker voor Utrecht. Kasius, begeleid door Frank Schouten en Wesley Verhoek van Key United, stond te boek als een talent in de Domstad, maar hij debuteerde nog niet in het eerste elftal. Wel speelde de jeugdinternational enkele duels voor de Utrechtse beloften. Zijn contract liep nog door tot medio 2024. Bij Bologna wordt hij onder meer ploeggenoot van Jerdy Schouten en Mitchell Dijks, al mag laatstgenoemde nog vertrekken. Sydney van Hooijdonk werd al verhuurd aan sc Heerenveen.

Bologna-trainer Siniša Mihajlović ziet Kasius als welkome versterking voor zijn selectie. De Rossoblu spelen in een 5-3-2 systeem met aanvallende wingbacks. Een speelwijze die de jonge Nederlander op het lijf geschreven is.