Belgische koploper dendert maar door, Zirkzee is de schlemiel

30-01-2022 15:50
48

De Belgische koploper Union Saint-Gilloise gaat maar door. Nadat het afgelopen donderdag met 0-0 gelijkspeelde bij Club Brugge werd zondag de topper tegen Anderlecht wél gewonnen: 1-0. Joshua Zirkzee zal niet met een goed gevoel de bus instappen.

Al vroeg in de wedstrijd opende Union de score tegen Anderlecht. Casper Nielsen maakte uiteindelijk de goal na een ingestudeerde vrije trap. Nog voor rust liet Zirkzee twee grote kansen om Anderlecht op gelijke hoogte te zetten liggen.

Anderlecht gaf ook in de tweede helft gas en zocht nadrukkelijk naar de 1-1, hoewel de grootste kansen voor Union waren. Het werd voor de thuisploeg nog even billenknijpen, maar de zege werd niet meer uit handen gegeven.

De voorsprong van Union op Club Brugge is twaalf punten. Anderlecht raakt steeds verder uit beeld met een achterstand van vijftien punten.