Heerenveen pakt door en presenteert na Haye ook spits van ruim twee miljoen

Heerenveen pakt door en presenteert na Haye ook spits van ruim twee miljoen

31 januari - 14:35 Laatste update: 14:48
63

De transfer van Amin Sarr naar sc Heerenveen is afgerond. De Zweedse spits komt voor een bedrag van ruim twee miljoen euro over van Malmö FF, de kampioen van Zweden.

Het is lang geleden dat Heerenveen zoveel geld uitgaf aan een speler, maar na de verkoop van Joey Veerman aan PSV had technisch manager Ferry de Haan bestedingsruimte. Over het te betalen bedrag waren Malmö en Heerenveen het snel eens, over details werd afgelopen weekend nog onderhandeld.

Sarr tekent in Heerenveen voor voor drieënhalf jaar, tot medio 2025. Hij gaat het shirt met rugnummer 9 dragen. De Friese club versterkte zich nog geen uur geleden ook al met Thom Haye, die overkwam van NAC Breda. Anas Tahiri (transfervrij) en Sydney van Hooijdonk (gehuurd van Bologna) gingen hen deze winter voor.

Malmö verhuurde Sarr het afgelopen jaar aan Mjällby, dat ook uitkomt op het hoogste niveau in Zweden. In 22 wedstrijden was de spits goed voor acht doelpunten. Ook is hij jeugdinternational voor Jong Zweden.

"We zijn heel blij en trots dat we Amin hebben weten vast te leggen", reageert technisch manager Ferry de Haan op de clubsite. "Hij is een jonge, snelle en fysiek sterke aanvaller met dreiging en een goed schot. Hij past in ons beleid en voldoet aan onze visie voor de toekomst. Amin is een ruwe diamant, die met een persoonlijk plan bij ons de volgende stappen kan zetten in z’n carrière."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.