'Newcastle gaat niet in zee met Nederlandse stoppers: deal met Brighton dichtbij'

'Newcastle gaat niet in zee met Nederlandse stoppers: deal met Brighton dichtbij'

30 January - 16:37
11

Newcastle United heeft de zo gewenste centrale verdediger binnen. Volgens The Athletic wordt Dan Burn weggeplukt bij Brighton & Hove Albion.

The Magpies, die onlangs werden overgenomen door een Saoedische investeringsmaatschappij en daardoor flink konden investeren in deze winterse transferperiode, zochten stad en land af naar een nieuwe centrumverdediger. Uiteindelijk lijkt Burn de speler te worden die de vacature gaat opvullen: naar verluidt betaalt Newcastle dertien miljoen pond, omgerekend bijna zestien miljoen euro, om de 29-jarige stopper over te nemen.

Newcastle zag zijn eerste twee aanbiedingen nog afgewezen worden, maar heeft dus nu alsnog beet. Voor Burn komt er een droom in vervulling, aangezien hij al van kinds af aan fan is van de club uit het noordoosten van Engeland. Hij zou dus wel welwillend staan tegenover een transfer en de persoonlijke voorwaarden lijken dan ook geen problemen te gaan opleveren. Er wordt alleen nog onderhandled over details.

Door het halen van Burn lijkt het erop dat Sven Botman en Jeremiah St. Juste niet van club gaan wisselen. Newcastle was ook geïnteresseerd in de diensten van die twee Nederlandse centrale verdedigers, maar het is niet de verwachting dat daar na de komst van Burn nog een vervolg aan gegeven zal worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s